lauantai 26. huhtikuuta 2008

Torstai: Highway 1

Torstaina startattiin suht aikaisin suihkulla ja aamiaisella. Määränpäänä San Francisco, reittinä (ainakin osittain) Highway 1 eli California State Route 1 eli Pacific Coast Highway, miksi sitä haluatkaan kutsua. Wiki tietää reitistä paljonkin.

Aikaa ei ollut hukattavaksi, joten moni varmasti mielenkiintoinen kohta jäi näkemättä. Pysähdyimme kuitenkin aika ihanissa paikoissa, joista kuvia tuonnempana.

Yksi näistä paikoista houkutti ainakin AD:ta hylkäämään matkakumppaninsa ja koko elämänsä välittömästi - Pismo Beach. Aivan uskomattoman nätti merenrantakylä, täynnä pieniä kahviloita, rannalla pörrääviä kitarapoikia ja bikinityttöjä, vanhuksia, pieniä katuja ja suloisia asuintaloja. Yhyy! Typerän Suomen typerä talvi tuntuu ensi vuonna varppina entistäkin typerämmältä.

Kommelluksia autonkin kanssa saatiin taas aikaiseksi, kert naisia ollaan ja naisillehan ei autoa pitäis antaa. Ongelma oli tällä kertaa menovedessä - pääsi sitten loppumaan kesken ihanan Carmel-kylän raitille. Onneksi olimme juuri illastaneet TM:n kaukaisten sukulaisten/tuttavien kanssa, toivat meille hetkessä kanisterissa bentsiiniä ja matka pääsi jatkumaan.

Clint Eastwoodia ei bongattu, perkele. Se olis ollut mukavaa se, mielestäni setä Itäpuu olis ihan hyvin voinut pysähtyä auttamaan tolloja turisteja. Clintin ennen pormestaroima kylä jäi muutenkin aika paljon näkemättä, kun kello raksutti jo miljoonaa ja kuski oli tuhansista (okei melkein) maileista väsynyt. Pitää katsoa, jos paluumatkalla käytäisiin turisteilemassa.

Loppukevennykseksi SF-aiheinen sarjakuva.

Kännykällä matkustajan paikalta ei juuri hienoja maisemakuvia vauhdissa otettu, mutta oikeesti ihan uskomaton toi reitti! Siltoja, tiukkoja u-mutkia ja serpentiinitietä vuoren rinteillä, aiiivan ihana Big Sur ja taukopaikkoja, joista yhdellä maaoravat tai vastaavat söivät kakunmurusia kädestä. Niistä on olemassa parempia otoksia kamerassa. Awww!


TM:n simpukkapastaa Carmelissa. IHANA ravintola - ei saada nyt millään päähämme sen nimeä, olisko ollut Little Napoli - joku little enivei.


Raflan vessan seinältä Sopranos-nimmareita :)


TM ja raitille simahtanut menopeli. (Huomatkaa taas hallittu kaaos apukuskin jalkotilassa..)

Tämä tais olla alkumatkaa, kun on vielä niin kovin kukkulatonta tietä.



Pismo Beach!! Rakkaus.

0 kommenttia: