lauantai 26. huhtikuuta 2008

Hostelli Green Tortoise

Meidän San Franciscon hostelli ansaitsee ehdottomasti ihan oman merkintänsä... hitto mikä repsottava hippikommuuni, suosittelemme lämpimästi kaikille, joille mikään ei ole niin justiinsa. Kaikenmaalaisten ihmisten kohtaamiseen tää on ihan loistava, samoin sellaseen hulttio-opiskelija-hippeily -elämään San Franessa.

Linkki hostellin sivuille tässä.

Tuloaula. Oikealla näkyvä valonkajastus = portaat katutasolle, aika jyrkätkin vielä. Kohtelias herrasmiespoika onneksi tarjoutui kantamaan AD:n matkalaukun saapumisiltana ylös, ois saattanut jäädä muuten kantamatta.

Huoneemme huikeat fasiliteetit. Vessat ja suihkut löytyvät käytävältä ja ovat kyllä yllättävän siistit. Sinänsä ei valittamista. Pöytää ja tuolia vähän kaipailtiin huoneeseen, mutta kuten kuvasta näkyy, väärinpäin käännetty roskapönttökin ajaa saman asian. Sängyt: miellyttävät, lakanat ja peitot melko uudet ja puhtaat. Tärkeitä juttuja ovat ne.

Meillä oli siis varattuna kahden hengen "yksityishuone", kerrossängyn ja tuon lavuaarin käsittää se. Sekä näkymän vilkkaalle kadulle, jonka meteli pitää herkkäunisempaa varppina hereillä aamuneljään asti. Green Tortoisen sijainti on kävelevälle turistille ihanteellinen, tästä jaksaa tepastella sekä rantaan että ydinkeskustaan keveästi. Ympäristöstä löytyy miljoona ruokapaikkaa, olemme sekä Chinatownin että Little Italyn rajamailla.

Aamiais/dokaus/yhteissali eli "international room", jossa saa ilmaista aamiaista (bageleita, mehua, kahvia, hedelmiä lähinnä) valmistella itse keittiön puolella. Ma/ke/pe -iltaisin siellä myös kokataan porukalla ilmaista illallista asukkaille, meiltä jäi tällä kertaa väliin.
Tässä samaisessa salissa jengi dokailee ja vetää röökiä iltaisin. Paikassa ei myydä alkoholia, mutta "feel free to bring your own" :)
Ja ulkoa.




Yöllä heräsimme sireeneihin ja huutoon, ja ikkunasta kurkistaminen kannatti - tsiksit keskellä äksöniä!!! Ei saatu selville, mitä rikoksia naapurustossa oli tapahtunut, mutta olihan se ihka aitojen San Franen sheriffien seuraaminen yläviistosta käsin tarpeeks jännää ilmankin. Katu oli hetken aikaa kokonaan suljettu.

Hieno limusiinikin kaarsi tapahtumapaikan ohi. Jotakin korstoa vietiin käsiraudoissa ja täysin valkoisiin pukeutuneet silikonimimmit kirkuivat törkeyksiä gangsterin näköisille kavereille.

Aitoa amerikkaa! :D

Iki-iki-ihanasta San Franesta pitää kirjoitella vähän myöhemmin (ja niistä merileijonista!), sillä kello raksuttaa jo kymmentä aamulla (me mummot ollaan herätty seiskalta joka aamu) ja aurinko helottaa täysillä. Lähdemme tonne rantaan vähän katselemaan valtamerta ja biitsielämää.

Ta ta, folks!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin yksi Green Tortoisessa majoittunut! Paras, paras, _paras_! :) Ihan tuli ikävä sitä paikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän kunnon ameriikanmeiningit :D Kiva kuulla tarinoita ja ihastella kuvia. Ja alkaa haaveilla moisesta reissusta itsekin. Voiiih.